5 گام مهم کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار
اگر میخواهید کارآفرینی کنید و کسب و کار خود را راه اندازی کنید. اما نمیدانید از کجا، نگران نباشید ما به شما در این مقاله خواهیم گفت. امروزه با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر جوانان بعد از تحصیلات در دانشگاه، تازه متوجه شرایط بد بازار کار می شوند. از خود می پرسند “یعنی این همه سال تحصیل و هزینه بی فایده بود؟”. برخی از این افراد که موفق به یافتن کاری نمی شوند به این نتیجه می رسند که خودشان یک کسب و کار را که دوست دارند شروع کنند. اما نمی دانند از کجا و چگونه!. برخی دیگر نیز که شاغل هستند، چون به دنبال اهداف بزرگتری فکر می کنند. تصمیم به کارآفرینی و اشتغالزایی می گیرند و می خواهند خودشان کسب و کار خودشان را راه بیاندازند. اگر شما هم در یکی از این دسته ها قرار دارید در ادامه با ما همراه باشید.
5 گام مهم کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار
گام اول کارآفرینی)
به عنوان نخستین گام و قبل از هر اقدام باید ضمن توجه به موانع و مشکلات فوق الذکر، با بررسی و مطالعه کافی پیرامون ظرفیتها و زمینه های کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور، شناخت لازم از فرصتهای شغلی موجود و یا قابل حصول را کسب نماییم.
برای تسهیل در کار می توانیم از منابع و روشهایی مانند: اینترنت یا کارشناسان دستگاههای دولتی و یا تولید کنندگان و حتی بررسی میدانی و یا مراجعه حضوری به بخشهای مختلف تولیدی در شهر و روستای خود، بهره بگیریم.
مشورت با افراد صاحبنظر و متخصص در دستگاههای ذیربط دولتی و مراکز علمی و همچنین افراد مجرب و فعال در زمینه موردنظر و در صورت لزوم، همکاری (شاگردی) موقت برای کسب تجربه، نقش تعیینکنندهای در این زمینه دارد.
مراکز مشاورهای خصوصی، ادارات جهاد کشاورزی، ادارات، صنعت، معدن و تجارت، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی از جمله مراکزی هستند که میتوانیم از نظر تخصصی آنها بهرهمند شویم.
گام دوم)
نیاز سنجی گام بعدی از مرحله کارآفرینی و اشتغالزایی به شمار میرود. به این معنا که باید قبل از ورود به موضوع بدانیم که موضوعات و زمینههای مورد نظر، در کوتاهمدت و حتی درازمدت در ردیف نیازهای فعلی و یا اولویتهای کنونی جامعه (بازار هدف) قرار دارد یا خیر. به عبارت دیگر باید بدانیم که محصول یا خدمات مورد نظر که قصد تولید آن راداریم، به اندازه کافی در شهر، استان، کشور ما یا حتی سایر کشورها مشتری دارد. آیا امکان دسترسی به مشتریان در محدوده مورنظر را داریم؟.
شاید بتوانیم چینیها را یکی از موفق ترین افراد در این زمینه بدانیم. زیرا شرکتهای چینی با انجام مطالعات دقیق و حرفهای، تا حدی رشد یافتهاند. آنها نه تنها به بزرگترین صادر کننده محصولات استراتژیک و سایر کالاهای متعارف مورد مصرف در دنیا تبدیل شده اند، بلکه تولید کالاهای خاص مورد مصرف در هر کشور را نیز آغاز کرده اند. به عنوان مثال؛ با آگاهی از فرهنگ ایرانی، تا جایی کار را پیش برده اند که با بهکار بردن کمی خلاقیت، برای ایرانیان اهل گشت گذار، کالایی مانند منقل با پمپ باد دستی را روانه بازار کشور نموده اند. حتی تولید کالاهای خاص مورد نیاز مسلمانان مانند: جانماز و مهر و تسبیح را نیز در فهرست تولیدات خود قرار داده اند.
گام سوم)
از امکانسنجی میتوانیم به عنوان سومین گام کارآفرینی و اشتغالزایی نام ببریم. چرا که گاهی تولید یک محصول جزء کالاهای پر مصرف و نیازهای مهم و حتی دارای اولویت یک جامعه قرار دارد. اما شرایط و بسترهای لازم مانند مواد اولیه، امکان حمل و نقل یا نیروی متخصص برای تولید محصول یا کالای مورد نظر در ابعاد مختلف در آن منطقه فراهم نیست.
در این رابطه باید تمامی امکانات و ظرفیت های قابل حصول و همچنین همه موانع، مسائل و مشکلات احتمالی از جمله موضوعات مورد اشاره در مقدمه را مورد توجه قرار دهیم.
گام چهارم)
چهارمین گام کارآفرینی فهرست نمودن سوالاتی است که پاسخ آنها بیانگر شرایط، وضعیت و توانایی های ما در قبال کار مورد نظر می باشد. به عنوان مثال: اهداف (هدفگذاری)، موضوع کار، تخصص و مهارتهای فردی و گروهی موجود و موردنیاز، انگیزه و علاقمندی به موضوع، برآورد مالی و بررسی میزان سرمایه گذاری ممکن از جمله این موارد است. همچنین امکان اخذ کمک مالی از دوستان و بستگان بنا بر ضرورت، منابع و امکانات موجود ، امکان شراکت و تعداد شرکا، مکان انجام کار، زمان انجام کار، محدوده انجام کار، امکان بازدهی زود هنگام یا دیر هنگام، قوانین و مقررات مربوطه سوالاتی هستند که می توانند در شناسایی و انتخاب موضوع مورد نظر به ما کمک نمایند.
گام پنجم)
در نهایت باید کار را با توکل و امید به خدا و بر اساس طرح و نقشه مناسب و از پیش آماده، آغاز نماییم. عدم دستیابی به همه انتظارات و یا حتی شکست احتمالی نباید بلافاصله مانع از ادامه کار ما شود.
یادمان باشد که پول و سرمایه حرف آخر میزند. بنابراین؛ هر مقدار پول هنگامی که با شناخت کافی از شرایط محیط کار و اراده قوی، اعتماد بهنفس، پشتکار، خلاقیت و نوآوری همراه شود، معجزه میکند. راز موفقیت کارآفرینی و اشتغالزایی در توجه به همین ویژگیها نهفته است. پس در این مسیر نباید بیش از حد به پشتیبانی و حمایت دستگاههای دولتی یا دیگران خوشبین و متکی باشیم.
ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید:
-
مطالعات امکان سنجی (Feasibility Studies) چیست؟
-
10 طرز فکر اشتباه در مورد کسب و کار اینترنتی
-
تحقیقات بازار (market research) و روش های اجرایی آن چیست؟
-
مدل کسب و کار چیست؟ بوم مدل کسب و کار چیست؟
-
تحلیل بازار (Market Analysis) در راه اندازی کسب و کار
-
ده منبع مهم برای جذب سرمایه در استارتاپ ها
-
چطور یک فرصت مناسب را جهت راه اندازی کسب و کار شناسایی کنیم؟
-
تحقیق و تحلیل بازار، فرصتی برای شناخت درست بازار و…
نوشتههای تازه
- تحقیقات بازار (market research) و روش های اجرایی آن چیست؟ اکتبر 25, 2019
- صنعت بازیافت و فرصت های سرمایه گذاری آن در ایران اکتبر 13, 2019
- فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری اکتبر 2, 2019
- مدل کسب و کار چیست؟ بوم مدل کسب و کار چیست؟ سپتامبر 30, 2019
- ده منبع مهم برای جذب سرمایه در استارتاپ ها سپتامبر 28, 2019
- انواع قراردادهای پیمانکاری پروژه سپتامبر 27, 2019
- 10 طرز فکر اشتباه در مورد کسب و کار اینترنتی سپتامبر 25, 2019
- چطور یک فرصت مناسب را جهت راه اندازی کسب و کار شناسایی کنیم؟ سپتامبر 22, 2019
- تحقیق و تحلیل بازار، فرصتی برای شناخت درست بازار و فروش بیشتر سپتامبر 19, 2019
- نرم افزار کامفار و نقش آن در تهیه طرح توجیهی سپتامبر 14, 2019
- آنچه که باید در مورد اعتبار اسنادی یا LC بدانید سپتامبر 2, 2019
- تحلیل بازار (Market Analysis) در راه اندازی کسب و کار آگوست 31, 2019
- فن بازار چیست؟ آگوست 21, 2019
- طرح توجیهی در شرایط اقتصادی ناپایدار و پر نوسان آگوست 17, 2019
- نقطه سر به سر در طرح توجیهی چیست؟ آگوست 17, 2019